Szépírás

Amit a képzésről tudnod kell

WERK ÍRÓ AKADÉMIA

Egyre többen érzik, hogy a mindennapi taposómalom nem kielégítő életélmény számukra, szeretnének közelebb kerülni önmagukhoz, szunnyadó tehetségükhöz. Multinacionális, pénzügyi, államigazgatási intézmények, cégek munkatársai keresik a személyes hangjukat, melynek megtalálásában ez a képzés sokat segíthet.

A képzés a prózaírás technikáinak elsajátításában nyújt elsősorban segítséget.  Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani. Mindezt a gyakorlatban. Az Akadémia módszere ősi és egyszerű: a beiratkozók a tanár által megadott témákra szövegeket írnak, majd azokat mindenki okulására közösen kielemzik. Többek között olyan ismert és elismert magyar írókkal, mint Kőszeghy Péter, Czinki Ferenc, Spiró György és Kukorelly Endre. Szerintük ugyanis az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható.

A műhelymunka, a közös írásgyakorlatok és szövegértelmezések során elsajátíthatóvá válik a karakterépítés, feszültségkeltés, hangulatteremtés és megannyi más, kulcsfontosságú írói eszköz használata. A Werk Író Akadémia résztvevői tehát esélyt kapnak arra, hogy mindent megtudjanak a szövegeikről, melyeket eddig féltek másoknak megmutatni. A szak történetében már több tehetség is akadt, akinek elkészült munkája kiadóra talált.

A résztvevők fakultatív programként - külső vendégként - látogathatják a Werk Film Akadémia forgatókönyvíró kurzusát is.

A Werkbenáltalában is, ezen a képzésen pedig kitüntetetten az oktatás kis csoportokban, személyre szabottan zajlik.

A képzés két féléves. Félévenként 10 héten keresztül, hetente két hétköznap este, 17.00 és 20.30 között zajlik az Akadémia kreativitásra ösztönző, inspiratív helyszínén, a 13. kerület Csanády utca 11-ben. A képzés a szak jellegének megfelelően kiscsoportos. A minimális csoportlétszám 10, a maximális 15 fő.

Szakmai vezető: Schulcz Katalin, aki minden információval áll az érdeklődők rendelkezésére:eska54@gmail.com, T: 0620 986 3966

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: