Szépírás

Amit a képzésről tudnod kell

WERK ÍRÓ AKADÉMIA

Egyre többen érzik, hogy a mindennapi taposómalom nem kielégítő életélmény számukra, szeretnének közelebb kerülni önmagukhoz, szunnyadó tehetségükhöz. Multinacionális, pénzügyi, államigazgatási intézmények, cégek munkatársai keresik a személyes hangjukat, melynek megtalálásában ez a képzés sokat segíthet.

A képzés a prózaírás technikáinak elsajátításában nyújt elsősorban segítséget.  Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani. Mindezt a gyakorlatban. Az Akadémia módszere ősi és egyszerű: a beiratkozók a tanár által megadott témákra szövegeket írnak, majd azokat mindenki okulására közösen kielemzik. Többek között olyan ismert és elismert magyar írókkal, mint Szécsi Noémi Európa Díjas írónő, Cserna-Szabó András író, Péterfy Gergely író, Márton László író. Szerintük ugyanis az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható.

A műhelymunka, a közös írásgyakorlatok és szövegértelmezések során elsajátíthatóvá válik a karakterépítés, feszültségkeltés, hangulatteremtés és megannyi más, kulcsfontosságú írói eszköz használata. A Werk Író Akadémia résztvevői tehát esélyt kapnak arra, hogy mindent megtudjanak a szövegeikről, melyeket eddig féltek másoknak megmutatni. A szak történetében már több tehetség is akadt, akinek elkészült munkája kiadóra talált.

A résztvevők fakultatív programként - külső vendégként - látogathatják a Werk Film Akadémia forgatókönyvíró kurzusát is.

A Werkbenáltalában is, ezen a képzésen pedig kitüntetetten az oktatás kis csoportokban, személyre szabottan zajlik.

A képzés két féléves. Félévenként 10 héten keresztül, hetente két hétköznap este, 17.00 és 20.30 között zajlik az Akadémia kreativitásra ösztönző, inspiratív helyszínén, a 13. kerület Csanády utca 11-ben. A képzés a szak jellegének megfelelően kiscsoportos. A minimális csoportlétszám 10, a maximális 15 fő.

Szakmai vezető: Schulcz Katalin, aki minden információval áll az érdeklődők rendelkezésére:eska54@gmail.com, T: 0620 986 3966

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: